Три роки тому, 25 лютого 2010 року, Президент України Віктор Янукович на урочистому засіданні Верховної Ради склав присягу на вірність українському народові.

Приведення Президента України до присяги здійснив голова Конституційного Суду України Андрій Стрижак.

Президент складав таку присягу: «Я, Віктор Янукович, волею народу обраний Президентом України, заступаючи на цей високий пост, урочисто присягаю на вірність Україні. Зобов'язуюсь усіма своїми справами боронити суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут українського народу, обстоювати права і свободи громадян, додержуватися Конституції України і законів України, виконувати свої обов'язки в інтересах усіх співвітчизників, підносити авторитет України у світі».

Відразу після складання присяги Янукович підписав текст присяги та передав його голові Конституційного Суду Андрію Стрижаку.

 
 
Після цього Стрижак оголосив, що новообраний Президент склав присягу та вступив на пост Президента України.


Він також вручив Януковичу Свідоцтво про вступ на пост Президента та офіційні символи Глави держави - Знак Президента України, Печатку і Булаву.


 
Після цього на площі біля будівлі Верховної Ради, де проходила церемонія інавгурації, воїни Почесної варти встановили Державний прапор та Прапор Президента на автомобіль глави держави.

Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал вручив Януковичу Посвідчення Президента України.

Після урочистої церемонії у парламенті Президент Янукович прибув на площу перед будівлею офіційної резиденції Глави держави на церемонію передачі командування Збройними силами України.


 
До Президента України, верховного головнокомандувача Збройних сил України, з рапортом звернулися начальник Генерального штабу головнокомандувач ЗС України Іван Свида та командувачі видами ЗС. Потім Президентові відрапортував начальник почесної варти.

 
У супроводі начальника Генштабу Янукович обійшов стрій почесної варти, після чого перейшов на спеціально позначене місце на площі перед офіційною резиденцією.

Після привітання військових Президента України, верховного головнокомандувача Збройних сил України Віктора Януковича відбулася церемонія підняття Державного прапора України та штандарта Президента України.

За командою начальника почесної варти церемоніальні групи урочисто піднесли і підняли Державний прапор України і прапор Президента на щоглах перед будівлею офіційної резиденції.

Після виконання військовим оркестром Державного гімну України та артилерійського салюту Президент пройшов до ганку резиденції.

За командою начальника почесної варти перед Януковичем урочистим маршем пройшли воїни почесної варти.

Після урочистого підняття Державного прапора України та прапора Глави держави Янукович увійшов до будівлі офіційної резиденції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

463