У США виявлено витік радіоактивних відходів із 6 підземних резервуарів на Хендфордському комплексі, який не становить безпосередньої небезпеки для життя і здоров'я людей, передає «РБК» з посиланням на Reuters, журналісти якого посилаються на державних чиновників.

Губернатор штату Вашингтон Джей Інслі повідомив, що 22 лютого був поінформований про витік міністром енергетики США Стівеном Чу. За словами Інслі, безпосереднього ризику для здоров'я людей немає, резервуари розташовані за 8 км від річки Колумбія, але все ж це тривожна новина для всіх жителів штату.

«Це, безумовно, порушує серйозні питання про цілісність всіх 149 резервуарів з радіоактивною рідиною і відходами у Хендфорді» - сказав він.

Нагадаємо, тиждень тому повідомлялося, що в одному із резервуарів спостерігається зниження рівня рідини від 568 до 1136 літрів на рік. Перевірка показала, що у ґрунті не спостерігається істотних змін у концентрації хімічних речовин і радіонуклідів, проте сам витік виявився масштабнішим, ніж передбачалося раніше.

Комплекс зі зберіганню ядерних відходів біля м.Хендфорда був побудований у 1943 р. у рамках проекту «Манхеттен».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238