Колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський, який пішов з політики п'ять років тому, оголосив про намір брати участь у підготовці до виборів у Європейський парламент у травні 2014 року.

Про це Кваснєвський сказав на прес-конференції у Варшаві, додавши, що сам ще не прийняв рішення балотуватися у Європарламент.

«Польська демократія потребує сильного лівого центру... Я готовий взяти на себе роботу з формування якраз такого спільного лівоцентристського списку у Європейський парламент», - сказав Кваснєвський.

Партнером щодо нової виборчої ініціативи Кваснєвський вибрав Рух Палікота, який посів третє місце на виборах до сейму восени 2011 року. До цього він зробив спробу об'єднання з колишніми однопартійцями із Союзу демократичних лівих сил, але домовитися не вийшло, передає РІА «Новости».

Також до формування виборчого списку Кваснєвський залучив двох своїх старих соратників - депутата Європарламенту Марека Сівеца і члена партії Союз демократичних лівих сил Ришарда Каліша. Квасьневський, за його словами, буде розраховувати на голоси прихильників Союзу демократичних лівих сил, які на останніх виборах до сейму віддали перевагу Руху Палікота, а також тих, хто не підтримує жодну із цих партій.

Квасьневський, який обіймав посаду президента з 1995 по 2005 рік, оголосив про відхід з політики у 2007 році після невдачі створеного за його участю політичного блоку на виборах у польський сейм. З тих пір він займається громадською діяльністю, очолює Європейську раду з толерантності та примирення, є спостерігачем від Європарламенту за судами над українськими опозиціонерами, входить до складу кількох міжнародних політичних клубів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207