Пропонуємо Вам вибрані цитати українських політиків з 15 по 22 лютого.

«Виборці будуть підтримувати тільки тих політиків, які несуть щось конкретне, не шльопають язиком, хто кого перешльопає, а несуть для людей якісь блага. Таким змаганням я буду аплодувати», - Президент України Віктор Янукович про опозицію, яка блокує роботу парламенту.

«Блокування роботи Верховної Ради – це блокування розвитку України. Відповідальність за це лежить на опозиції», - прем'єр-міністр Микола Азаров про блокування опозицією роботи ВР.

«Міліцію бити не можна. Нікому, у принципі. Ті громадяни, народні депутати, які вважають, що можна штовхати, бити міліцію, вони помиляються», - глава МВС Віталій Захарченко про конфлікт між нардепами і міліцією біля Гостинного двору.

«Я не буду вас обманювати, я не буду ніколи вам казати неправди. Якщо це буде «ні», то я скажу, чому «ні», але я ніколи не буду перекладати цю відповідальність на когось і візьму її на себе особисто», - Президент України Віктор Янукович пообіцяв розглянути всі питання людей, які прийшли на Майдан, щоб взяти участь у проекті «Діалог з країною».

«На цю тему ми ще не розмовляли і ці питання не обговорювали. Не обговорюючи з нами, нас же і женили», - лідер партії «УДАР» Віталій Кличко про те, що представники партії «Батьківщина» не обговорювали з ним питання про кандидатуру на посаду мера Києва.

«Якщо опозиція не розблокує Раду до цього числа, ми не встигнемо прийняти цей документ. Як мовиться, дорога ложка до обіду», - регіонал Володимир Олійник вважає, що опозиція шкодить інтересам України, заважаючи прийняттю постанови про євроінтеграцію.

«Я би у тій ситуації, у якій зараз перебуває економіка у світі і в нашій державі, з такими речами не грався. Це дурниці», - лідер фракції ПР Олександр Єфремов про можливість розпуску парламенту.

«Потрібно зупинити ці маски-шоу і ці карнавальні речі циркового плану у Верховній Раді. Це ненормально, коли сьогодні у майках, футболках приходять депутати. І у вишиванках у тому числі. Кажу як українець», - регіонал Віталій Журавський про те, що нардепи, які прийшли до Верховної Ради у вишиванках, порушують Регламент.

«Я – не Чечетов і не Табачник. У моїй родині люблять і поважають українську культуру і українську традицію», - нардеп від «Батьківщини» Анатолій Гриценко вважає прихід до Верховної Ради у вишиванках проявом неповаги до законодавчого органу.

«Це – нонсенс. Потрібно спочатку поставити коня, а потім віз. Повинно бути так», - регіонал Володимир Макеєнко про те, що проголосувати зміни до закону про Регламент ВР можна лише після відкриття сесії.

«Мені здається, що один із опричників Йосипа Сталіна, якщо тут йдеться про прокурорів, то Вишинський, був такий, потрапив у душу нашого прокурора», - екс-Президент Леонід Кучма щодо заяви заступника генпрокурора України Рената Кузьміна про наявність доказів його причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

«Для мене люди, які ходили по вулицях нашого міста з криками «Бий жидів і москалів», – фашисти. З моєї точки зору, я «Свободу» би заборонив», - мер Одеси Олексій Костусєв заборонив би партію «Свобода», якби мав таку можливість.

«Я думаю, що вони переспали і заспокоїлися. А який у них інший вихід? Я так розумію, що їх піджимає час: 25 лютого – саміт, і кров з носу потрібна заява щодо Європи», - лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок про те, що більшість зацікавлена у врегулюванні парламентського конфлікту до саміту у Брюсселі.

«Віталій Кличко – дуже симпатична людина, він проєвропейський. Але ця ситуація показала, що він не вміє стратегічно мислити. Він не вміє робити ходи на світовій політичній шахівниці. Я дуже симпатизую Віталію, він схожий на раннього Януковича, він мені дуже симпатичний», - нардеп від ПР Ганна Герман про лідера «УДАРу» Віталія Кличка.

«Ця зима показала нам дуже слабкі місця, про які ми і раніше знали», - Президент Віктор Янукович про українські дороги.

«Як в'юн на розпеченій сковорідці – так поводяться Партія регіонів і комуністи під час усіх наших нескінченних нарад, від яких, вибачте, вже нудить», - лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок про поведінку регіоналів на нарадах щодо розблокування ВР.

«Бити у нашій країні вміють багато, а миритися не вміють, не вміють шукати компроміс. Коли є сплав удару і думки – це потужна політична сила, але політика – це не ринг, це майданчик набагато складніший, на ньому багато вибоїн, багато несподіваних поворотів, потрібно не валити напряму», - нардеп від ПР Ганна Герман про поведінку фракції «УДАР» під час блокування роботи ВР.

«Якщо б ми на сьогодні взяли сім важливих законопроектів щодо євроінтеграції, це було б серйозним державним вирішенням питання, а підписана сьогодні опозицією заява – це мішура», - лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов про підписану опозицією заяву стосовно європейської інтеграції.

«У мене завжди боліла душа, коли я бачив людей, які страждають від хвороб, пов'язаних з екологічними умовами», - Президент Віктор Янукович про жителів Донбасу.

«Коли приходиш до Рибака – наливають чай, каву, і чомусь постійно до мене підсовують сухарі. Самі їдять цукерки, а мені дають сухарі», - лідер фракції ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк про хід переговорів з більшістю щодо розблокування роботи парламенту.

«На сьогоднішній день ми змусили владу рахуватися з нами», - лідер «УДАРу» Віталій Кличко про рішення розблокувати роботу ВР.

«Переможцями стали ви, оскільки саме вами було порушене питання персонального голосування депутатів», - голова ВР Володимир Рибак вважає, що у парламентських протистояннях перемогли не більшість чи опозиція, а ЗМІ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

772