Упродовж 2012 року між Україною і Францією значно зріс торговельний оборот.

Про це вчора у Франції у ході зустрічі з міністром сільського господарства, харчової промисловості та лісового господарства Франції Стефаном Ле Фолем заявив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк.

Так, у 2012 році, порівняно з попереднім роком, він збільшився на 167,09 мільйона доларів і склав 485,054 мільйона доларів. Зокрема, значно зріс експорт української соняшникової олії і зернових, повідомили у прес-службі відомства.

Присяжнюк нагадав, що між Україною і Французькою Республікою ведеться активна співпраця у галузі тваринництва, рослинництва, зокрема, насінництва, ветеринарної медицини та аграрної освіти.

Так, Україна у галузі рослинництва співпрацює згідно з чинними Насіннєвими схемами сортової сертифікації у рамках Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Крім того, в Україні у серпні 2012 року розпочав свою роботу проект технічної допомоги Twinning «Надання допомоги Україні у приведенні законодавства у сфері фітосанітарії та адміністративних засад у відповідність до Європейських стандартів».

Присяжнюк підкреслив зацікавленість держави у сприянні французьким компаніям, що працюють в Україні, та наголосив на перспективності інвестицій в український аграрний сектор.

Ле Фоль, у свою чергу, висловив задоволення нинішнім рівнем розвитку двостороннього співробітництва, одночасно зауваживши, що співпраця буде і надалі поглиблюватися.

У ході зустрічі міністри домовилися щодо проведення восени засідання українсько-французької робочої групи з питань сільського господарства.

Крім того, Ле Фоль підтримав пропозицію Присяжнюка опрацювати питання щодо створення об'єднання країн-учасниць світового зернового ринку. Це дасть можливість формувати цінову політику на зернові та підтримувати баланси зерна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230