Прокуратура Київської області обіцяє не допустити порушення прав співробітників авіакомпанії «АероСвіт». Про це йдеться у повідомленні прес-служби наглядового відомства.

«Слідчим підрозділом в аеропорту «Бориспіль» проводиться досудове розслідування за фактами невиплати працівникам цієї авіакомпанії заробітної плати, грубого порушення угоди і законодавства про працю, доведення авіакомпанії до банкрутства», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що апарат прокуратури області постійно контролює досудове розслідування кримінального провадження.

Для перевірки фактів масового звільнення співробітників і невиплати заробітної плати прокуратура залучила фахівців із територіальної державної інспекції праці у Київській області, державної фінансової інспекції в області, управління пенсійного фонду у м.Бориспіль та Бориспільському районі.

«Найближчим часом буде дана правова оцінка діям посадових осіб, винних у порушенні трудових прав працівників авіакомпанії», - підкреслили у відомстві.

Як повідомляв ForUm, наприкінці грудня 2012 року на виконання внесеного прокуратурою Київської області подання авіакомпанія «АероСвіт» виплатила працівникам майже 19 млн грн заборгованості з оплати праці за листопад 2012 року.

В «АероСвіті» триває реорганізація, розпочата у грудні 2012 року, з метою скорочення витрат авіакомпанії, підвищення її операційної ефективності та поетапного виведення із кризового стану.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240