Інвестиційна комісія вимагає звіт інвесторів і профільних підрозділів Київської міської державної адміністрації про стан пішохідних переходів міста. Про це заявив під час засідання комісії заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

За його словами, тільки за останній місяць у КМДА надійшла низка звернень від киян щодо незадовільних умов у підземних переходах.

Він нагадав, що минулого року місто провело інвестиційні конкурси, згідно з якими інвестори отримали право керування підземними переходами і розміщення, у відповідності з технічними вимогами, на території переходів об'єктів торгівлі.

Умовами передбачено, що інвестор за свій рахунок утримує переходи і проводить ремонт, а ще відповідає за чистоту у радіусі 20 метрів від переходу. У результаті місто мало отримати чисті відремонтовані переходи і економію на їхнє утримання.

«Що ми маємо реально? Низка переходів в аварійному стані, а при мінімальній ширині 6 метрів кияни наводять факти, де прохід після розміщення торгівлі став 2-3 метра. Виникає питання: це інвестор самовільно робить чи наші підрозділи узгодили такі норми? Якщо інвестори, то давайте розірвемо з ними договір і проведемо новий конкурс. Якщо наші чиновники знехтували всіма нормами і дали дозвіл зайняти всі переходи МАФами, то давайте розберемося, хто це зробив і назвемо цих чиновників», - сказав Крамаренко.

Він повідомив, що на засіданні наступної комісії будуть заслухані всі сторони процесу - Департамент містобудування та архітектури, який має узгоджувати норми розміщення торгівлі, Департамент міського благоустрою, який стежить за виконанням цих норм, районні дорожньо-експлуатаційного управління та інвестори.

«За результатами розгляду проблеми когось із цього ланцюга ми однозначно втратимо», - зазначив Крамаренко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204