Найголовніше завдання, яке стоїть зараз перед Міністерством економічного розвитку і торгівлі, – подолати певні труднощі, що мають сьогодні місце у веденні бізнесу в країні, для того щоб Україна потрапила у сотню країн, що входять у список «Дуінг-бізнесу». Таке завдання поставлене Президентом України, і воно повинне бути виконане. Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов у ході зустрічі з представниками Європейської бізнес асоціації (ЄБА), яка відбулася 22 лютого.

Прасолов зазначив, що зараз у Мінекономрозвитку розробляється план заходів, зокрема, планується зустріч з представниками Світового банку для того, щоб бізнес-клімат в країні ставав все більш сприятливим для інвесторів. «Я пропоную на цій першій ознайомчій зустрічі відразу ж приступити до обговорення питань і пропозицій, оскільки саме ви знаєте проблематику зсередини», - сказав міністр, звертаючись до представників ЄБА.

Нагадаємо, за даними Держкомстату, у 2012 році в економіку України іноземними інвесторами вкладено 6,0131 млрд дол США прямих іноземних інвестицій. На підприємствах промисловості зосереджено 31,5% загального обсягу прямих інвестицій в Україну, у фінансових установах - 29,6%.

Президент Європейської бізнес асоціації Томаш Фіала, у свою чергу, зазначив, що мета їхньої організації, яка об'єднує майже тисячу компаній, збігається з намірами України - встановити в країні європейські цінності та практику ведення бізнесу. Він виділив три головних, на його думку, проблеми, які перешкоджають досягненню мети: корупція, недотримання принципів верховенства права та податковий тиск.

Разом з тим, Фіала зазначив, що у ході опитування членів асоціації було констатовано: індекс України надзвичайно зріс у 2010 році, коли був прийнятий курс на реформи, а також на першому етапі впровадження, і хоча у період виборів спостерігалося деяке гальмування, втім, зараз європейські бізнесмени сподіваються, що втілення українських реформ знову набере обертів і, відповідно, зростатимуть рейтинги України.

«Україна продовжує рішуче рухатися курсом реформ, спрямованих на докорінну модернізацію і структурну перебудову національної економіки. Досягнення цієї мети неможливе без широкого залучення іноземних інвестицій, сучасних технологій, кращого управлінського досвіду. Тому ми наполегливо працюємо над втіленням у життя заходів, спрямованих на подальше зменшення втручання держави у підприємницьку діяльність, спрощення регуляторних процедур і посилення правової захищеності бізнесу», - сказав міністр.

«Уряд України відкритий для тісної співпраці та конструктивного діалогу з іноземними компаніями, які прагнуть розвивати свій бізнес у нашій країні», - резюмував Прасолов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204