Уряд зробить усе можливе для розвитку української армії. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході привітання ветеранів Великої Вітчизняної війни та військовослужбовців з Днем захисника Вітчизни заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Як сказав один полководець, якщо не хочеш утримувати чужу армію, то розвивай свою. Ми будемо робити все можливе, щоб створити в Україні високомобільну високопрофесійну армію, яка дозволить захистити наш народ і нашу країну та дасть нам можливість розвиватися так, як ми вважаємо за потрібне. Як наш народ визначить - так і будемо розвиватися, без всяких порад і вказівок ззовні», - сказав Азаров.

Він зазначив, що День захисника Вітчизни – це особливе свято, свято тих людей, які присвятили своє життя захисту Батьківщини. «Ці люди у нашій країні завжди були оточені увагою і пошаною. Що б не говорили фальсифікатори історії, але саме наші народи разом переламали хребет тій найсильнішій машині у світі», - заявив прем'єр.

«Зараз цей наш подвиг намагаються применшити, неначе його і не було. З'явилися якісь інші визволителі. Але немає інших визволителів. Є тільки ті, яких я зустрів у холі з простою солдатською медаллю «За відвагу» на грудях», - підкреслив глава уряду.

За словами Азарова, необхідно думати про те, за рахунок чого вдалося вистояти і перемогти ворога. «Ми повинні думати, на чому виховувати молодь: на прикладах зрадників чи прикладах героїв. З цією метою був встановлений пам'ятник тричі героєві СРСР Івану Кожедубу у Києві. На його прикладі треба виховувати молодь», - вважає прем'єр.

На його думку, День захисника Вітчизни – це не тільки привід сказати слова подяки ветеранам, але і привід подумати про відповідальність, у тому числі і за правду в історії, а також за хід розвитку подальших подій у нашому житті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

521