У Києві під час затримання грабіжників поранений міліціонер.

Як повідомляє відділ зв'язків з громадськістю столичного управління МВС, близько 05:00 у чергову частину Шевченківського райуправління міліції надійшло повідомлення від водія таксі про те, що кілька хвилин тому невідомі відібрали у нього особисті речі.

Прибувши на місце події, правоохоронці опитали потерпілого. Чоловік розповів про те, що трапилося, і описав нападників.

«Уже через кілька хвилин екіпаж автопатруля виявив двох хлопців, чия зовнішність підпадала під опис, який надав правоохоронцям потерпілий. Коли патрульні підійшли до підозрілої компанії, один із них кинувся бігти. Другого зловмисника затримали. Ним виявився 24-річний раніше не судимий киянин», - повідомили у міліції.

У той же час інспектори патрульної служби почали переслідування втікача. Той забіг у парадне одного із житлових будинків по вулиці Щербакова. Під час спроби міліціонерів затримати його і надіти наручники зловмисник почав стріляти.

«Хлопець скоїв 4 постріли, поранивши при цьому одного із патрульних. Незважаючи на це, правоохоронці його затримали і доставили у Шевченківське райуправління міліції», - йдеться у повідомленні.

Зловмисник – 27-річний житель Києва, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, нещодавно повернувся із місць позбавлення волі.

На місці події правоохоронці вилучили стріляні гільзи, пістолет, пристосований для відстрілу гумових куль калібру 9 мм, два магазини до нього та інші речові докази.

Матеріали внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж) і частини 2 статті 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Проводяться необхідні слідчі дії.

Потерпілий міліціонер госпіталізований з пораненням лівої кисті. Зараз загрози його життю немає.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171