Міністерство закордонних справ України подякувало російському зовнішньополітичному відомству за допомогу в евакуації із Сирії 10 громадян України. Про це директор Департаменту консульської служби МЗС України Андрій Сибіга повідомив за підсумками консульських консультацій з російськими колегами у Москві.

«Ми передали листа-подяку нашого міністра Леоніда Кожари на ім'я міністра Сергія Лаврова за надану українській стороні допомогу в евакуації 10 громадян України 20 лютого із регіону, де дуже складна ситуація щодо безпеки», - сказав він.

При цьому Сибіга зазначив, що російські літаки безкоштовно перевезли українців із Сирії.

«Наша взаємодія з консульською службою РФ при наданні допомоги громадянам, які потрапили у складну ситуацію у небезпечних регіонах, здійснюється дуже результативно», - підкреслив Сибіга, повідомляє «УНІАН».

Він нагадав, що український і російський МЗС і раніше співпрацювали у питанні евакуації українців і росіян із небезпечних регіонів.

Нагадаємо, 20 лютого літаком МНС Росії із Сирії до Москви були доставлені 10 громадян України, а надалі поїздами вони повернулися на Батьківщину.

Як відомо, у Сирії з березня 2011 року не припиняється конфлікт між владою та збройною опозицією. За даними ООН, за цей час у країні загинули близько 70 тисяч осіб. Влада Сирії заявляє, що стикається з опором добре озброєних бойовиків, підтримка яким надається ззовні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

199