Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявляє, що рішення Північноатлантичного альянсу про можливість членства України зберігається. Про це він сказав сьогодні на прес-конференції по завершенню засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів оборони.

«Я ще раз повторю те, що ми говорили раніше, що рішення, схвалене у Бухаресті у 2008 році про те, що Грузія і Україна можуть стати членами НАТО, зберігається», - сказав Генсек НАТО.

«Але вирішувати – справа України», - додав він.

Расмуссен зазначив, що за підсумками сьогоднішньої дискусії і його попередньої розмови з Президентом України він розуміє, що Київ зацікавлений у конкретній співпраці з НАТО, насамперед, у питаннях здійснення оборонної реформи, а також у питаннях участі в операціях НАТО, повідомляє «УНІАН».

«І Україна робить великий внесок у наші операції», - зазначив Генсек НАТО.

«Я передбачаю подальший розвиток нашого партнерства у найближчі роки», - додав він.

Нагадаємо, на саміті НАТО у Бухаресті в лютому 2008 року було прийняте принципове рішення щодо приєднання Македонії до Альянсу, а також рішення про те, що Україна і Грузія стануть членами НАТО після виконання необхідних вимог.

Улітку 2010 року український парламент прийняв новий закон про засади внутрішньої і зовнішньої політики, у якому відмовився від мети отримати членство в НАТО.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

297