Чиновники блокують виконання антикорупційного законодавства. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, Президент України Віктор Янукович сказав у ході спілкування з громадянами у рамках телепроекту «Діалог з країною».

«Імплементація цього законодавства гальмується, блокується практично на всіх рівнях виконавців. Старі звички, бажання жити по-старому, бажання і надалі шукати джерела збагачення переважають над страхом перед законом. Тому необхідно подальше вдосконалення законодавства», - зазначив Президент України.

Разом з тим він нагадав, що антикорупційне законодавство було прийняте всього два роки тому. «Корупція – це не одноденне питання, його не можна вирішити за рік, два, три. Сьогодні найсучасніші країни світу мають цю проблему. І Україна не просто не виняток. Ми – країна, яка тільки на порозі вирішення цієї проблеми», - підкреслив Янукович.

Глава держави визнав, що українці не бачать повної картини боротьби з корупцією в країні. «Я неодмінно зобов'яжу ГПУ, всі правоохоронні органи, щоб вони постійно інформували населення про те, як виконується антикорупційне законодавство в нашій країні. Щоб була порівняльна таблиця по роках, як виглядає це на рівні країни», - пообіцяв Президент.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215