Голова правління Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко вважає, що розблокування парламенту за годину до його анонсування Президентом Віктором Януковичем свідчить про контроль над ситуацією з боку Глави держави.

«Опозиція говорить, що виграла, але це дивно на тлі тієї резолюції, яку прийняли сторони, адже передбачений у ній варіант персонального голосування Партія регіонів пропонувала з самого початку. Схоже, що сенс опозиції був не у тому, щоб виконали їхні умови, вони хотіли показати, що можуть впливати на парламентську ситуацію. Плюс – піар-ефект, який отримав «УДАР». Хоча Рада нарешті запрацювала, і зараз головне – не як вона буде голосувати, а за що», - сказав експерт.

При цьому Фесенко звернув увагу на те, що ситуацію з блокуванням трибуни опозиція не до кінця контролювала.

«Я би звернув увагу на інше. Подивіться, коли була розблокована трибуна. Буквально через годину, коли розблокування анонсував Президент, це сталося. Тобто це ще раз підтвердило, що Янукович тримає ситуацію під контролем і може її вирішити у будь-який момент. Починала опозиція, але розблокування відбулося в інтересах Президента», - констатує політолог.

У той же час, на його думку, сторони свідомо погодилися напередодні проведення саміту Україна-ЄС.

«Звичайно, спрацювало наближення саміту Україна-ЄС, обидві сторони зрозуміли, що непрацююча Верховна Рада буде погано впливати на перспективи європейської інтеграції», - додав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

312