Спікер Верховної Ради Володимир Рибак вважає, що у парламентських протистояннях перемогли не народні депутати від більшості чи опозиції, а ЗМІ, закликавши журналістів і надалі стежити за персональним голосуванням нардепів.

Про це, як передає кореспондент ForUm’y, він заявив у ході брифінгу.

«Кажуть, що є переможці, а є ті, хто програв. Я хочу подякувати всім вам (журналістам - Ред) у першу чергу. Переможцями стали ви, оскільки саме ви підняли питання, що депутати у ВР зобов'язані голосувати особисто», - сказав він і подякував виборцям за виявлене терпіння під час внутрішньопартійних розборок.

За його словами, прийняті сьогодні зміни до регламенту Ради – тільки початок.

«Попереду у нас серйозна робота», - сказав глава ВР і попросив журналістів пильно стежити за виконанням кожним депутатом регламенту Ради.

«Я перед кожним засіданням буду оголошувати прізвища відсутніх депутатів, і їхні картки будуть вилучатися і блокуватися. Ми домовилися з усіма фракціями, що депутат зобов'язаний голосувати «за», «проти», утримався... Прийшов – сиди на своєму робочому місці. Є порядок розгляду питань. Підійшов час – голосуй. І не буде такого, що хтось у залі буде голосувати, а хтось контролювати. Контролювати будуть ЗМІ та громадські організації», - підсумував Рибак.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

198