В Україні найближчим часом будуть реалізовані програми, спрямовані на стимулювання будівельної галузі. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, Президент України Віктор Янукович сказав у ході спілкування з громадянами у рамках телепроекту «Діалог з країною».

«Найближчим часом в Україні впровадять кілька програм, які створять умови будівельникам для їхньої роботи. Одна із наймасштабніших, яка працюватиме щонайменше п'ять років, це програма «Доступне житло». Вона відпрацьована на 100% і забезпечена фінансуванням», - сказав Янукович.

На його думку, українські будівельники отримають можливість працювати у цій програмі.

«Вона буде фінансуватися за рахунок кредитів і частково за рахунок інвесторів, якими виступатимуть люди і підприємства, де вони працюють, і профспілки. Прикладів таких програм небагато, але там, де вони були прийняті, вони мали успіх», - зазначив Президент.

Також Янукович повідомив, що, крім «Доступного житла», в Україні буде ціла низка масштабних програм з будівництва.

«Перед виїздом до Польщі, у Віслу, ми розглядали питання розподілу бюджету між регіонами для виконання будівництва різних соціальних об'єктів. З фінансуванням буде вирішено, умовно кажучи, на наступному тижні. Ці кошти підуть у регіони, щодо боргів з будівельниками розрахуються, тому що вони, як правило, працюють у кредит. У зв'язку з цим фінансово-банківська система буде підвищувати можливості місцевих органів влади для будівництва різного роду соцоб'єктів», - підсумував Янукович.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221