Україна розглядає можливість проведення зимової Олімпіади у 2022 році спільно з Польщею та Словаччиною. Про це повідомив Президент України Віктор Янукович під час прес-конференції в рамках проекту «Діалог з країною».

«Ми плануємо взяти участь в конкурсі на проведення зимових Олімпійських ігор у Карпатах і працюємо зараз над цим питанням. На 2022 р. у нас є така надія. Я зустрічався з президентами Польщі та Словаччини, і вони є нашими конкурентами. Але я їм сказав, що ми будемо боротися, оскільки ми всі троє - прикарпатські країни. Можливо, ми з ними навіть об'єднаємося», - заявив Янукович.

За його словами, незважаючи на те, що інфраструктура України трохи відстає від інфраструктури сусідніх країн, це не заважає їй відразу ж почати будувати найсучасніші споруди. До того ж та інфраструктура, яка була підготовлена ​​в Україні до Євро-2012, може бути використана і під час зимової Олімпіади.

«Я вважаю, що ми повинні підійти до цього питання з розумом і реальними можливостями. Якщо ми це врахуємо, то можемо увійти до складу цих трьох країн і провести ігри 2022 року. Одній Україні буде важкувато, скажу відверто. Це великі гроші і гірські райони. Хоча ми маємо такі амбіції, маємо таке бажання і вирішимо цю проблему, якщо нам випаде така честь», - підкреслив Янукович.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211