До 2014 року Україні необхідно завершити роботу з налагодження системи екстреної медичної допомоги. Про це повідомив Президент України Віктор Янукович під час прес-конференції в рамках проекту «Діалог з країною».

«У нас дуже поганий рухомий склад і його потрібно оновлювати. Торік ми закупили для регіонів близько 300 машин швидкої допомоги і щороку будемо виконувати це завдання... У 2014-му році ми повинні мати завершену роботу з налагодження системи екстреної медичної допомоги», - зазначив він.

За словами Президента, для цього, в першу чергу, Україні необхідно будувати нові дороги, а в складних гірських місцевостях почати використовувати малу авіацію.

«Держава повинна сформувати бюджет, який дозволив би реалізувати таку програму, а місцеві адміністрації, на чолі з обласними адміністраціями, повинні використовувати всі свої можливості, щоб виконати це завдання», - сказав Президент.

Крім того, Янукович акцентував увагу на необхідності підготовки молодих кадрів і забезпеченні гідних зарплат для працівників медичної сфери.

Як повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що медична реформа у жодному випадку не повинна погіршити надання медичних послуг.

Нагадаємо, перший заступник глави Адміністрації Президента Ірина Акімова відмічає необхідність якісного ремонту доріг, особливо в сільській місцевості, для забезпечення своєчасного надання екстреної медичної допомоги в рамках впровадження національного проекту «Своєчасна допомога» у 2013 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207