Україна і надалі шукатиме шляхи диверсифікації джерел постачання газу. Про це Президент України Віктор Янукович заявив на прес-конференції в рамках проекту «Діалог з країною».

«Ми і надалі будемо шукати будь-які шляхи диверсифікації джерел постачання газу. І Туркменістан - це одне з джерел. Але я б не перебільшував зараз наші можливості і можливості Туркменістану», - підкреслив він.

За словами Глави держави, країни, що знаходяться в басейні Каспійського моря, зараз ведуть між собою конкурентну боротьбу.

Янукович також нагадав про проекти будівництва газопроводів в Україну, які так і не були реалізовані. «Ми повинні бути реалістами і розраховувати, перш за все, на свої сили, і ми це робимо. Ми знайшли шлях поставок газу з Європи, з компанією RWE ми уклали контракт на 5 млрд кубометрів і, як мовиться, потихеньку качаємо цей газ. Але це тільки перші кроки», - зазначив Президент.

На його думку, Україна може відновити з Росією нормальні відносини в газовій сфері. «Крім Росії нам ніхто не дасть гарантій прокачування певних обсягів газу, нам також потрібно думати, як модернізувати газотранспортну систему, як лібералізувати газовий ринок України. У нас є багато питань, які ми почали вирішувати. Я скажу так, у нас присутній оптимізм. Незважаючи на ті складнощі, які ми відчували ці три роки, ми витримали величезний іспит... Ми зберегли сьогодні національні інтереси, ми значно просунулися вперед у програмах енергозбереження, у нас з'явився досвід, якого раніше не було», - резюмував Янукович.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент Віктор Янукович під час візиту до Туркменістану заявив, що Україна зацікавлена ​​у відновленні постачань газу з цієї країни.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181