Ціна газу ні для населення, ні для промисловості не підвищиться. Про це заявив Президент України Віктор Янукович в ході прес-конференції в рамках проекту «Діалог з країною».

«Ви можете бути впевненими, що ми ціну на газ ні для населення, ні для промисловості підвищувати не будемо», - підкреслив він.

Тим часом, Президент назвав проблему забезпечення газом однією з найскладніших для України.

«Проблема забезпечення України газом вже практично три роки для є одним з найскладніших питань для нашої країни, оскільки ціна на газ в Україні найвища в світі, я в цьому впевнений. Ми сьогодні платимо за газ приблизно 520-530 доларів за кубічний метр», - зазначив Президент.

За словами Януковича, збитки в цій сфері становлять 500 млн доларів на місяць. Однак за три останні роки вдалося підвищити видобуток власного газу і скоротити споживання в енергетиці на 100%, у чорній металургії - на 50% і в багатьох інших галузях. Також вдалося скоротити споживання газу з 41 млрд майже до 20 млрд.

«Ми застосовуємо як енергозберігаючі технології, так і замінюємо газ на інші енергоносії, переважно на вугілля і повітряновугільні і водовугільні суміші.

Крім того, за словами Януковича, вже фактично укладені договори і будемо будуватися в Україні три заводи з переробки вугілля на газ.

«Таким чином, ми скорочуємо споживання газу, яке є згубним для нашої економіки», - підкреслив Янукович.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182