Учора, 21 лютого, віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко відвідав з робочим візитом Хмельницьку область, де взяв участь в урочистостях з нагоди відкриття нової школи в селищі Гриців Шепетівського району, повідомляє прес-служба чиновника.

«Мені дуже приємно сьогодні брати участь у відкритті нової школи, яка стане одним з кращих освітніх центрів I-III ступенів на Поділлі. Більше восьмисот дітей зможуть здобувати освіту в класах, що відповідають найкращим сучасним вимогам», - зазначив Грищенко.

Віце-прем'єр-міністр висловив переконання, що однією з найважливіших складових успішного економічного розвитку держави є збереження демографічного потенціалу малих міст і сіл.

«У сучасній економіці, де все більшу роль відіграє малий і середній бізнес, надмірна концентрація людських та інших ресурсів у столиці і великих містах призводить до появи суттєвих економічних дисбалансів і провокує уразливість в умовах кризи. Упевнений, при всій важливості розвитку Києва, Донецька, Львова, Одеси саме такі селища і містечка як Гриців вже в найближчі роки будуть забезпечувати збалансований соціальний розвиток і диверсифікацію надмірно залежної від цін на метали та добрива на світових ринках української економіки», - зазначив Грищенко.

Віце-прем'єр-міністр особливо підкреслив, що держава буде концентрувати доступні ресурси на розвитку гуманітарної сфери в малих населених пунктах.

«Щоб людей у маленьких містах, селищах і селах тримала не тільки любов до рідної землі, держава повинна концентрувати наявні в неї не такі вже великі ресурси на розвитку гуманітарної сфери в цих малих населених пунктах: шкіл, лікарень, установ культури», - сказав Грищенко .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237