Генеральний прокурор України Віктор Пшонка повинен дати оцінку заявам свого першого заступника Рената Кузьміна про наявність достатніх доказів про причетність Леоніда Кучми до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, вважає адвокат Валентина Теличенко. Про це вона заявила в ефірі «5 каналу».

«Я думаю, саме час генпрокурору дати оцінку діям свого заступника. Тому що є нереалізованість певних доказів причетності до злочину протягом двох років. Розумію, що для генпрокурора це не новина - ті матеріали там лежать давно і не рухаються нікуди. Але подальші заяви заступника генпрокурора… поки генпрокурор не підпишеться під цими заявами, ми ще як мінімум повинні змушувати себе сподіватися, що генпрокурор керує своїм заступником, а не навпаки», - заявила Теличенко.

Нагадаємо, 20 лютого перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін в ефірі радіостанції «Эхо Москвы» заявив, що Генеральна прокуратура України має достатню кількість доказів, які підтверджують причетність Кучми до замовлення вбивства журналіста Гонгадзе.

Колишній президент України Леонід Кучма називає цю заяву провокацією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

676