Росія вирішила списати частину багатомільярдних боргів Куби, накопичених ще за часів СРСР.

Відповідну угоду про врегулювання кубинської заборгованості перед Росією в розмірі 30 млрд доларів було досягнуто під час візиту російського прем'єр-міністра Дмитра Медведєва в Гавану.

Вона передбачає, що частину боргу спишуть, а частину реструктуризують, повідомив глава російського Мінпромторгу Денис Мантуров. Він зазначив, що мова йде про кредити, які надавав Радянський союз. Передає РІА «Новости».

«Мова йде про врегулювання заборгованості кубинської сторони перед Росією, яка є правонаступником Радянського союзу за наданими кредитами. Там комплексне рішення - частково списання, частково реструктуризація на десять років боргу, що залишився», - додав Мантуров.

Яка частка боргу буде списана, міністр не уточнив. За його словами, точні пропорції визначить фінальна угода, яка, як очікується, буде підписана до кінця року.

Нова російсько-кубинська угода вартістю 650 мільйонів доларів також передбачає поставки на Кубу російських літаків. Як очікується, Москва надасть Гавані в оренду вісім літаків

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

248