Сигнал про загибель ще однієї прийомної дитини в США надійшов у посольство Росії у Вашингтоні. Перевірка показала, що вона була усиновлена в Донецьку.

Як повідомили «ІТАР-ТАРС» російські дипломати, вони поставили до відома про те, що трапилося, українських колег і держдепартамент США.

Повідомляється, що в Америці дитину звали Ендрю Артур Батлер, на момент загибелі в червні 2011 року їй було 13 років. Справжнє його ім'я невідоме.

Обставини трагедії, що сталася в містечку Хеджсвілл (штат Західна Вірджинія), у загальних рисах відомі. Прийомний батько підлітка Вільям Аллан Батлер вбив його пострілом у голову. Він сам розповів про це поліцейським, сказавши, що нібито оборонявся.

Як стверджував Батлер-старший, якому тоді було 73 роки, він вирішив повчити прийомного сина поводженню зі зброєю, дав йому пістолет і вивів у двір. За його словами, він пішов встановлювати мішень і в цей час почув за спиною постріл. Вирішивши, що Ендрю намагався його застрелити, він розвернувся і вистрілив хлопчику у голову.

Повідомлення про подію посольству РФ надійшло від одного з сусідів Батлера.

У сім'ї було ще двоє прийомних дітей. З поліцейських протоколів також відомо, що 12-річна дівчинка перебувала в момент трагедії в будинку і, визирнувши у вікно, бачила, як брат, який впав на землю, стікав кров'ю.

Уточнити в українському посольстві, чи перебував там Ендрю Артур Батлер на консульському обліку, поки не вдалося.

Нагадаємо, прийомна мати в американському штаті Техас підозрюється у вбивстві усиновленої в Росії дитини.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

382