Захоплені біля берегів Нігерії моряки з буксира «Armada Tuah 101», серед яких троє громадян України, залишаються в руках піратів, повідомили в Департаменті інформації Міністерства закордонних справ РФ,

Так, отримано підтвердження, що живі захоплені 17 лютого з малазійського буксира «Armada Tuah 101» шестеро (за уточненими даними) іноземних членів екіпажу: громадянин Росії старший помічник капітана Андрій Новіков, троє українців і двоє індійців.
«Всі вони, включаючи громадян України, новина про звільнення яких була поширена в ЗМІ 20 лютого, залишаються в руках викрадачів, однак представники компанії-судновласника, які займаються їх звільненням, налаштовані досить оптимістично», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ForUm, 20 лютого в прес-службі МЗС України повідомили, що троє громадян України - члени екіпажу шельфового буксира Armada Tuah 101, захоплені в полон, звільнені. Їх життю і здоров'ю нічого не загрожує.

Посольство України в Нігерії знаходиться на постійному зв'язку з представниками компанії-судновласника.

За інформацією агентства «Рейтер», троє українців, росіянин і два громадянина Індії були захоплені піратами, які атакували судно Armadah Tuah біля узбережжя Нігерії.

Раніше Міжнародне морське бюро (ММБ) повідомило про те, що 17 лютого приблизно на відстані 80 км від нігерійського узбережжя пірати напали на судно Armadah Tuah.

Під час нападу на експлуатоване нігерійською компанією-оператором Armada Century Ltd допоміжне судно Armadah Tuah під прапором Малайзії пірати захопили тільки іноземців, що перебували на борту. Нігерійці, які входили до складу екіпажу, згодом перегнали покинуте морськими розбійниками судно до берега.

За словами представника поліції нігерійського штату Байельса Фіделіса Одунні, «троє з викрадених - з України, двоє - з Індії, один - з Росії. Один з викрадачів подзвонив і зажадав 200 млн найра (близько одного мільйона євро)».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

192