Військово-морські сили Збройних сил України і Чорноморський флот Російської Федерації будуть нарощувати двостороннє співробітництво. Про це заявив командувач Чорноморським флотом Росії віце-адмірал Олександр Федотенко, виступаючи вчора в Севастополі на загальноміських урочистих зборах, присвячених Дню захисника Вітчизни.

За словами командувача, флоти на сьогодні не тільки спільно здійснюють урочисті проходження під час проведення в Севастополі парадів в ознаменування Дня Перемоги, спільно відзначають День Військово-морського флоту Росії і День флоту України (в останню неділю липня - Ред.), але і з недавніх пір відновили і спільно проводять навчання серії «Фарватер миру».

Разом з тим, як акцентував командувач, минають роки, і сьогодні на флотах України і Росії все менше залишається офіцерів і адміралів, що сиділи колись за однією партою у військовому училищі, у військовій академії або на вищих офіцерських курсах, і все більше тих, які навчалися в різних навчальних закладах. Тому, за словами Федотенкова, від того, як сьогодні ними виховуватимуться молоді підлеглі, залежить майбутнє відносин двох флотів.

Командувач ЧФ підсумував: «Ми часто говоримо про те, що у нас єдине святе місто, єдина віра. Але якщо ми не будемо займатися спільною професією пліч-о-пліч, ми не зможемо рухатися далі. Тому, ми будемо нарощувати спільні зусилля».

У свою чергу, командувач Військово-морськими силами Збройних сил України віце-адмірал Юрій Ільїн, виступаючи з трибуни зборів, із задоволенням відмітив високий рівень співпраці двох флотів під час двосторонніх навчань, у забезпеченні загальноміських заходів, свят, і висловив сподівання на подальший розвиток взаємодії , передає «УНІАН».

Голова Севастопольської МДА Володимир Яцуба, виступаючи на зборах, підкреслив: «Флот України і Чорноморський флот Росії реально виконують спільне завдання щодо захисту південних рубежів України і Російської Федерації». За його словами, «Це ще раз було підкреслено під час вчорашньої зустрічі міністрів оборони Росії та України за участю керівництва міста» в Севастополі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210