Інвестиційна привабливість Харківської області висока, але повністю розкрити потенціал регіону заважає низька енергоефективність інфраструктури і наявність корупційних ризиків.

Про це заявив міністр доходів і зборів України, куратор Харківської області від Кабінету Міністрів Олександр Клименко, виступаючи на колегії Харківської обласної держадміністрації.

«Ми повинні чітко визначити, що саме заважає Харківщині стати по-справжньому потужним центром інноваційно-інвестиційної активності, і поступово скасовувати виявлені перешкоди, працювати над мінімізацією інвестиційних ризиків», - сказав міністр.

Він підкреслив, що на сьогодні енергоефективність місцевої промисловості вдвічі нижча від середніх показників Євросоюзу. «Але значно більшою проблемою є навіть не це, а існуючий дисбаланс у темпах впровадження енергозберігаючих заходів у різних сферах життєдіяльності регіону. Економія енергії в промисловості за абсолютними цифрами, в тоннах заощаджень умовного палива, в 60 разів перевищує результати енергозбереження в житлово-комунальному господарстві і в 25 разів - в установах бюджетної сфери. Цей дисбаланс потрібно скасувати, оскільки потенційних інвесторів інфраструктура регіону цікавить як цілісний збалансований комплекс», - звернув увагу Клименко, передає «УНІАН».

Міністр пообіцяв обласній владі свою допомогу в реалізації регіональної програми запобігання та протидії корупції. «Важливе завдання - якісно імплементувати цей документ. Насамперед, попередити незаконне втручання органів влади у підприємницьку діяльність. Ця проблема турбує не лише український бізнес і громадян, а й великих іноземних інвесторів, у тому числі ЄБРР», - підкреслив міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166