Державне космічне агентство України (ДКАУ) не має інформації про наявність в Україні системи попередження падіння небесних тіл.

Про це повідомили в ДКАУ, відповідаючи на офіційний запит про те, як організована система відстеження, попередження та реагування на можливість падіння на територію нашої країни великих небесних тіл, аналогічних тим, що впали на територію Челябінської області РФ 15 лютого.

«Щодо наявності в Україні системи попередження падінь метеоритів на Землю, будь-яка інформація на цей рахунок у ДКА відсутня», - йдеться в офіційній відповіді Агентства. Більше того, питання вивчення наближення небесних тіл, у тому числі, природного походження, знаходиться поза компетенцією відомства.

Разом з тим, в ДКА повідомили, що Агентство забезпечує роботу Системи контролю та аналізу космічної обстановки, мета якої - стежити за штучними космічними об'єктами в приземному космічному просторі, а також визначати час і місце їх падіння на Землю, повідомляє «УНІАН».

«Що ж стосується попередження громадськості про небезпеку наближення небесних тіл, то ця сфера є складовою загальнодержавної політики цивільного захисту населення від надзвичайних ситуацій, виконання якої покладено на Держслужбу з надзвичайних ситуацій. Однак ДКА постійно інформує ДСНС про виникнення надзвичайних ситуацій з допомогою надання геофізичної інформації та карт пожеж, паводків і техногенних небезпек», - йдеться в повідомленні ДКА.

Як раніше повідомляв ForUm, метеорит впав у Челябінській області вранці у п'ятницю, 15 лютого, розколовшись в атмосфері на кілька десятків великих уламків. Постраждали близько 1,2 тис. чоловік. Є пошкодження будівель, загальна площа розбитих стекол складає близько 100 тис. кв метрів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219