Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький стверджує, що Київ веде з Москвою переговори про здешевлення ціни на газ, а не про створення двостороннього консорціуму з управління українською ГТС.

«Ми ведемо переговори не з точки зору створення консорціуму, а з точки зору здешевлення ціни на газ. Ми ведемо переговори не тільки з російськими колегами, але і з європейськими», - заявив він у четвер в Брюсселі в інтерв'ю українським журналістам, передає «Інтерфакс-Україна».

Відповідаючи на уточнююче запитання про переговори щодо створення консорціуму, Ставицький сказав: «Україна відкрита до пропозицій. Питання двосторонніх, тристоронніх консорціумів буде розглядатися найближчим часом».

Як раніше повідомляв ForUm, комісар ЄС з питань енергетики Гунтер Еттінгер сподівається, що рішення з питань фінансування модернізації української газотранспортної системи буде схвалено до кінця року.

Директор нафтової, газової, торф'яної, нафтопереробної промисловості та альтернативних видів палива Міністерства енергетики та вугільної промисловості Костянтин Бородін заявив, що створення газотранспортного консорціуму з Росією залежатиме від обсягів транзиту, запропонованого російською стороною.

Голова представництва України при Євросоюзі Костянтин Єлісєєв заявив, що Європейський Союз зацікавлений у створенні тристороннього консорціуму з управління українською газотранспортною системою за участю України, ЄС і Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211