Центральна виборча комісія затвердила форми іменних запрошень учасникам всеукраїнського референдуму, а також встановила форми списків його учасників на дільницях і актів про передачу таких списків комісіям з референдуму, повідомили ForUm'у в прес-службі ЦВК.

Крім того, комісія затвердила середні норми витрат територіальних і дільничних виборчих комісій на підготовку і проведення проміжних і повторних виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад у разі їх призначення у 2013 році.

Цією ж постановою ЦВК запропонувала місцевим радам передбачати в місцевих бюджетах кошти для забезпечення діяльності територіальних виборчих комісій, які встановлюють підсумки голосування і результати проміжних і повторних виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах, селищних, сільських рад .

Як раніше повідомляв ForUm, для практичної реалізації Закону України «Про всеукраїнський референдум» Кабінет Міністрів пропонує внести зміни до низки чинних законодавчих актів.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон про всеукраїнський референдум 6 листопада 2012 року. Закон встановлює, що всеукраїнський референдум може проводитися на предмет схвалення нової редакції Конституції, внесення до неї змін, скасування або визнання нечинним закону про внесення змін до Конституції.

Також референдум може проводитися щодо питання зміни території України.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227