У місті Шостка Сумської області працівники сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків затримали місцевого жителя, у якого правоохоронці вилучили близько кілограма марихуани, повідомили у секторі по зв'язках з громадськістю УМВС України в області.

Згідно з повідомленням відомства, 41-річний чоловік влаштував у своєму будинку кубло для наркоманів і п'яниць. Під час санкціонованого обшуку його будинку міліціонери знайшли спортивну сумку, в якій він зберігав висушену і подрібнену коноплю, яку приготував для власного вживання.

За підрахунками міліціонерів, вага вилученої коноплі склала близько кілограма.

Правоохоронці Шостки на чоловіка вийшли за допомогою сусідів, перевіряючи на цьому тижні під час оперативних заходів з виявлення та припинення розповсюдження наркотиків раніше засуджених осіб та місця збору молоді, передає «УНІАН».

За словами начальника сектора по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Шосткинського міськвідділу міліції Олександра Тищенка, затриманий вже мав раніше судимість за злочини, пов'язані з наркотиками. Минулого разу він був засуджений умовно.

Наразі за фактом незаконного зберігання наркотичних речовин без мети збуту та за організацію або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних речовин слідчі Шосткинського міськвідділу міліції відкрили кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу України: ч.2 ст. 309 і ч.1 ст. 317. Чоловікові загрожує покарання у вигляді п'ятирічного ув'язнення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

265