На заарештованих за борги у Великобританії суднах знаходяться сім українців.

Як повідомили в Департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ України, Посольство України у Великій Британії надіслало оновлену інформацію щодо ситуації з українськими моряками - членами екіпажів морських суден, власником яких є британська компанія Independent Shipping Limited.

Як з'ясувалося, на судні Torrent, яке стоїть у порту Рей, працюють троє українських моряків, на судні Cementina в порту Хаудендайк - двоє, на судні Independent в порту Шохем - також двоє українців.

На судні Thames в порту Шохем українських моряків серед членів екіпажу немає.

Ситуація із забезпеченням продуктами харчування, водою та пальним на суднах, де знаходяться українські громадяни, нормальна. Члени екіпажу почуваються добре. Вони мають право сходити на берег, скарг немає, повідомляє «УНІАН».

За інформацією, отриманою Посольством України від представника власника суден, один моряк - громадян України планує повернутися на батьківщину, решта працюватимуть надалі.

З метою якнайшвидшого вирішення питання з виплатою заборгованості по зарплаті українським морякам Посольство України у Великобританії перебуває на постійному зв'язку з представниками власників компанії Independent Shipping Limited.

Питання продовжує перебувати під контролем Посольства у Великобританії та Департаменту консульської служби МЗС України.

Нагадаємо, 18 лютого Російська служба «Бі-Бі-Сі» повідомила, що близько 40 моряків - переважно росіяни й українці - стали заручниками фінансових труднощів свого роботодавця, британської компанії Independent.

П'ять вантажних суден з російськомовними командами були заарештовані за борги після того, як їхній власник не зміг розплатитися з постачальниками.

Вже два тижні екіпажі живуть на кораблях, пришвартований на півдні Англії, і не можуть виїхати додому, оскільки їм уже по два-три місяці не платили зарплату.

Деяких моряків підгодовують місцеві жителі з організації Lions Club.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

246