На реконструкцію Бортницької станції аерації необхідно 450 млн євро. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, журналістам заявив голова екологічної комісії Київради Денис Москаль.

«Ситуація, яка склалася на Бортницькій станції аерації, викликає істотне хвилювання. На засідання постійної комісії з екологічних питань ми запрошували керівника станції, і з його доповіді випливає, що необхідно вживати заходів щодо продовження реконструкції дамб мулових полів, поки погодні умови дозволяють техніці проїжджати по них і підвозити грунт для підсипання. Це треба робити негайно, оскільки в багатьох місцях є протікання, які розмивають всі поля, що може призвести до екологічної катастрофи», - зазначив фахівець.

За його словами, сьогодні до порядку денного засідання Київради ним внесено проект рішення за списком природоохоронних заходів.

«Одне з них - це виділення коштів на реконструкцію цих полів. Передбачається виділити 20 млн грн. Хоча цього недостатньо. Для завершення реконструкції необхідно близько 100 млн грн», - повідомив Москаль.

У той же час, за його словами, це тільки одна з локальних проблем. «Реконструкції вимагає і сама станція, але поки немає проекту. Він замовлений, але фінансування під його розробку поки немає. Сама реконструкція буде коштувати близько 450 млн євро. Зрозуміло, що Києву не під силу самостійно виділити таку суму. Необхідно державне фінансування, тому що Бортницька станція технологічно застаріла і повністю вичерпала свій ресурс», - підсумував фахівець.

Як раніше повідомляв ForUm, директор Бортницької станції аерації Володимир Бражник заявив про загрозу екологічної катастрофи.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184