Президент України Віктор Янукович заявляє, що Україна шукатиме модель співпраці з Митним союзом, не порушуючи свої міжнародні зобов'язання. Про це він заявив сьогодні у спільній заяві для преси трьох президентів - України, Польщі та Словаччини, після зустрічі в польському місті Вісла.

Як зазначив Янукович, Україна повинна зважати на те, що Митний союз як міждержавна організація існує, і що Україна має з ним товарообіг, наближений до 65 млрд доларів.

«Тому Україна шукатиме модель співпраці з Митним союзом у рамках міжнародних зобов'язань, Всесвітньої торгової організації, не порушуючи наші міжнародні зобов'язання», - сказав Янукович, передає «УНІАН».

Що стосується окремо Росії, то, за словами Януковича, вона є великим торговельним партнером України, «і ми завжди будемо це брати до уваги».

«Наші дії завжди будуть спрямовані на загальне розуміння багатьох питань, що існують у наших відносинах між країнами», - підкреслив Янукович.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Микола Азаров заявил, що Україна буде максимально використовувати переваги співробітництва з ЄС та Митним союзом.

Президент Литви Даля Грібаускайте зазначила, що одночасне підписання угод з Євросоюзом і Митним союзом неможливе, оскільки ці угоди будуть суперечити одна одній.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

281