В Україні йде активна робота над законами про прокуратуру та органи юстиції. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час зустрічі з представниками ЗМІ в місті Вісла, повідомили ForUm'у в прес-службі Глави держави.

Він зазначив, що Україна продовжує йти шляхом реформ, зокрема, проводиться реформа судової системи та кримінальної юстиції. «За цей час було прийнято складний, дуже непростий документ за допомогою європейських експертів - це Кримінальний процесуальний кодекс, закон про адвокатуру. І сьогодні йде велика робота над законом про прокуратуру та органи юстиції», - сказав Глава держави.

Янукович нагадав, що вже прийнято низку законів про судоустрій, залишилася лише та їх частина, яка повинна бути врегульована в Конституції.

Президент також підкреслив, що над удосконаленням Основного закону тепер працює Конституційна асамблея, яка діє в повній співпраці з європейськими експертами.

У свою чергу, президент Словаччини Іван Гашпарович зазначив, що питання реформування сфери юстиції в Україні обговорювалося під час сьогоднішньої тристоронньої зустрічі президентів. «Ми обговорювали реформи у сфері юстиції, і найголовніше - різницю, яка існує між тим, що написано, і як це виконується, оскільки цього вимагає європейське законодавство», - сказав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243