Голова правління Інституту української політики, політолог Кость Бондаренко вважає нонсенсом блокування парламентської трибуни проєвропейської політичної силою напередодні саміту Україна - ЄС.

«Напередодні саміту Україна - ЄС для того, щоб ми отримали безвізовий режим з ЄС та інші зрушення в євроінтеграції, необхідно прийняти цілу низку законодавчих актів, які вже готові, і за них потрібно тільки проголосувати. На цьому тлі дуже дивно виглядає те, що менш проєвропейська Партія регіонів всіляко цього добивається, а той же УДАР, який повсюдно декларує європейський вектор як основоположний, віддаляє Україну від Європи, блокуючи трибуну», - констатує політолог.

У зв'язку з цим, на його думку, до політичних сил, які блокують трибуну, вже виникає низка запитань у власних виборців.

«Для опозиції це більш ніж важливо, оскільки опозиційний електорат переважно проєвропейський. Якщо у нас будуть проблеми з євроінтеграційними процесами, то до опозиції будуть питання у виборців. Що для опозиції важливіше - сенсорна кнопка чи Європа? Тому я думаю, що опозиція вступила в боротьбу, не зовсім прорахувавши свої шанси і можливості», - додає Бондаренко.

Експерт вважає, що у УДАРу на сьогодні немає бачення, коли потрібно розблокувати трибуну.

«У Кличка не бачать, як і коли розблокувати трибуну. Припустимо, що вони не доб'ються введення сенсорної кнопки. Що тоді? Блокувати до упору, до розпуску парламенту? Давайте говорити відверто - питання сенсорної кнопки, що піднімає опозиція, не є визначальним для більшості громадян України, і громадяни просто не розуміють, для чого блокується трибуна», - говорить політолог. Разом з тим, за його словами, оцінку діям опозиції вже демонструє падіння довіри власних виборців.

«Соціологічні дослідження показують, що в опозиції істотно просідають рейтинги. Якби зараз проходили вибори, то вона б набрала значно меншу кількість голосів, ніж раніше», - резюмує Бондаренко.

Нагадаємо, що раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що опозиція, блокуючи трибуну, перешкоджає євроінтеграції України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181