Президент Словаччини Іван Гашпарович відмічає необхідність підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у поточному році. Про це Гашпарович заявив після зустрічі з Президентами України Віктором Януковичем і Польщі Броніславом Коморовським.

«Нам важливо, щоб ця угода була підписана, тому що в іншому випадку може настати етап стагнації та заморожування (у відносинах України та ЄС. - Ред.)», - Зазначив Президент Словаччини.

За словами Гашпаровича, тому вони разом з Коморовським «з радістю пообіцяли Президенту Януковичу свою допомогу, але за умови, що Україна виконає вимоги ЄС».

Президент Словаччини також зазначив, що під час зустрічі вони обговорили реформу судової системи України і випадки застосування вибіркового правосуддя, передає «УНІАН».

«Ми обговорили також реформи у сфері юстиції, а найголовніше - розділення, яке існує між звичайним законом і його виконанням, оскільки це вимагає європейське законодавство. Пан Президент (Янукович - ред.) пообіцяв, що найближчим часом повинен ухвалити і прийме рішення», - сказав Гашпарович.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент Польщі Броніслав Коморовський підкреслив необхідність виконання українською владою вимог Європейського Союзу, необхідних для євроінтеграції України.

Саміт Україна-ЄС відбудеться 25 лютого 2013 року в Брюсселі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

236