Сьогодні в болгарському Банско відбулися дві гонки в рамках чемпіонату Європи з біатлону, в одній з яких українець Сергій Семенов виборов золоту медаль.

Чоловіча індивідуальна гонка стала першою для збірної України на цьому змаганні, в якій вона змогла завоювати нагороду. Семенов не тільки швидко проїхав дистанцію, але й влучно відстріляв на вогневих рубежах, промахнувшись лише один раз з 20-ти.

Шведський спортсмен Тобіас Арвідсон, який зайняв друге місце в підсумковому протоколі, не промахнувся жодного разу, проте, відстав від українця на 14,3 сек.

Замкнув трійку призерів змагань болгарин Красимір Анєв, який промахнувся на стрільбі двічі і відстав від переможця на 19,1 сек.

Решта українців опинилися за межами першої десятки. На 14-му місці закінчив гонку Віталій Кільчицький (2 промахи, відставання 2 хв. 12.6 сек.), на 15-му - Артем Прима (3,2 хв. 13.3 сек.) і на 23-му - Дмитро Підручний (2, 2 хв. 42 сек.)

Також сьогодні відбулася жіноча індивідуальна гонка на 15 км. Її найкраще подолала росіянка Анастасія Загоруйко, яка показала відмінний результат у стрільбі - жодного промаху з 20 пострілів. Слідом за нею до призової трійки потрапили Ані-Скрове Носсум з Норвегії та представниця Польщі Моніка Хойніч, передає «УНІАН».

Найкраща з українок - Надія Бєлкіна - фінішувала на 8-му місці. Вона допустила 2 промахи на стрільбі і відстала від лідера на 2 хв. 59 сек. Яна Бондар фінішувала на 28-му місці, допустивши 8 промахів і відставши від лідера рівно на 8 хвилин. А Катерина Цесельська, яка розташувалась у підсумковому протоколі на 40-му місці, допустила 7 промахів і відстала від переможниці на 10 хв. 13 сек. Що стосується найсильнішої в даному складі української біатлоністки Юлії Джими, то вона не вийшла на старт, хоч і була заявлена ​​в офіційному протоколі.

Нагадаємо, чемпіонат Європи з біатлону в Банско почався напередодні двома індивідуальними гонками юніорів. Учора молоді українські біатлоністи не змогли завоювати жодної нагороди. Змагання триватимуть до 26 лютого.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

200