Політолог Дмитро Видрін констатує, що через блокування парламентської трибуни на невизначений час відкладаються стратегічні питання модернізації економіки, підвищення конкурентоспроможності української продукції і зміцнення національної єдності.

«Політичні міркування на екрані з вуст Кличка - це не його формат. Тому він починає робити те, що найкраще вміє - пускати в хід кулаки. Тому припускаю, що найближчим часом депутати не згадають, що слово «парламент» пішло від слів «говорити», «обговорювати», «дебатувати», тому боротьба аргументів як і раніше замінюється боротьбою накачаних плечей, м'язовою силою», - упевнений політолог.

Видрін зазначає, що кампанія з блокування трибуни є продуманим ходом політтехнологів лідера фракції «УДАР» Віталія Кличка. «Коли я в п'ятому скликанні брав участь у блокуванні різних там трибун, щитових, все це відбувалося спонтанно, «на нерві» і на експромті. Пам'ятаю, ми валялися на підлозі в щитовій без світла і телекамер, а колеги нам у вузьку дверну щілину кидали свічки і палки ковбаси. А зараз все облаштовано, всі в однаковому красивому одязі, навколо телекамери, бабусі-депутати печуть пиріжки і годують з ложечки варениками - все прямо як на сухозлітному зображенні. Очевидно, що це попрацювали політтехнологи. Хоча їм щирості мало. Це все одно що добрі молодці спонтанно і випадково рятують дівчину в ліфті від насильства, але у них на однаковому одязі написано «Ми проти насильства в ліфтах» і їх супроводжує група телевізійників. Щось у цьому не те», - зазначає експерт.

За словами Видріна, Кличку не вдалося затриматися в ніші демократа, з якою він йшов на вибори. «Він йшов у парламент як демократ, а демократія стає реальністю, коли її гасла сприймаються і розщеплюються в політичній повсякденності. У Кличка є гасла, які не розчинилися у суспільстві. Тому і йдуть в хід кулаки. До речі, сцени блокування я дивився разом з колегами-політологами зі США. Вони нагадали мені, що поняття парламенту, по суті, сформувалося від слова «parle» - говорити. Тобто це місце, де навіть вороги й опоненти говорять, про щось домовляються або не домовляються, але намагаються вирішити якісь питання словами, і в жодному разі не кулаками. Тому мені було дуже соромно перед колегами із США. Хоча чогось іншого важко було очікувати», - сказав він.

У той же час, на думку політолога, через блокування парламентської трибуни на невизначений час відкладаються стратегічні питання модернізації економіки, підвищення конкурентоспроможності української продукції і зміцнення національної єдності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

419