Генеральний штаб Збройних Сил прогнозує створення передумов для переходу до комплектування Збройних Сил на контрактній основі у 2014 році. Про це під час презентації щорічного видання «Біла книга-2012. Збройні Сили України» повідомив тимчасовий виконувач обов'язків начальника головного управління особового складу Збройних Сил Ігор Лисенко.

За його словами, 19 лютого 2013 року міністр оборони Павло Лебедєв затвердив план основних заходів щодо переходу на комплектування армії за контрактом.

«Реалізація означених ключових напрямів дозволить у 2014 році створити передумови для переходу на комплектування Збройних Сил за контрактом», - зазначив Лисенко, передає «Ukranews».

За його словами, план передбачає поетапний перехід на комплектування армії за контрактом, 1-й етап повинен бути виконаний до 1 липня 2013 року, 2-й - до грудня 2013 року, а 3-й - з 2014 року.

За цей період планується залучити у Збройні Сили близько 14,6 тис. контрактників.

Також Лисенко повідомив про ключові напрями забезпечення переходу на контрактну армію.

Серед них - удосконалення нормативно-правової бази, забезпечення мотиваційного пакета (підвищення грошового, пенсійного забезпечення, забезпечення житлом), а також введення нової системи підготовки військ.

Як повідомляв ForUm, раніше Лебедєв заявив про те, що у 2013 році буде припинено призов на строкову військову службу з одночасним переходом на комплектування армії винятково за контрактом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

366