Генеральний штаб Збройних Сил вивчає доцільність введення добровільної військової служби. Про це під час презентації щорічного видання «Біла книга-2012. Збройні Сили України» повідомив тимчасовий виконувач обов'язків начальника Головного управління особового складу Генштабу Ігор Лисенко.

«Вона (така служба) передбачена для осіб, які бажають проходити військову службу за територіальним принципом у винятково добровільному порядку строком до 12 місяців», - сказав він.

При цьому Лисенко підкреслив, що проходження громадянами такої служби буде можливим лише у частинах і підрозділах забезпечення за місцем проживання, повідомляють «Українські новини».

«Таке право громадянам України буде надано», - сказав він.

Лисенко зазначив, що у деяких європейських країнах, у яких скасовано обов'язковий призов, громадяни мають право проходити добровільну військову службу.

Нагадаємо, раніше Міноборони заявило, що має намір в останній раз провести призов на строкову службу в армію восени 2013 року і в подальшому комплектувати армію на контрактній основі.

Президент Віктор Янукович прогнозує перехід на комплектування армії за контрактом тільки після введення механізму мотивації контрактників.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239