Тепер вітчизняним виробникам дитячого харчування будуть створені максимально сприятливі умови для збільшення виробництва продукції та підвищення її конкурентоспроможності. Сьогодні на засіданні уряду узгоджено рішення, згідно з яким підприємства-виробники дитячого харчування зможуть модернізуватися і налагодити випуск нових продуктів за рахунок коштів, отриманих завдяки звільненню прибутку від оподаткування, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Сьогодні Кабінет Міністрів узгодив проект Закону України «Про внесення змін до статті 154 Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку виробництва продуктів дитячого харчування». Зокрема, цей документ передбачає зміни до пункту 154.2 статті 154 Податкового кодексу України в частині розширення напрямів використання вивільнених від оподаткування коштів. І чинна сьогодні редакція цієї статті передбачає звільнення від оподаткування прибутку підприємств, що виробляють продукцію дитячого харчування.

А завдяки затвердженим урядом змінам, виробники дитячого харчування зможуть придбати сучасне обладнання і впроваджувати новітні технології за рахунок коштів, вивільнених від оподаткування прибутку. Крім того, ці кошти можна буде спрямувати на розширення асортименту та випуск нових продуктів харчування для дітей всіх вікових груп, які зможуть конкурувати з імпортною продукцією. У свою чергу, це сприятиме збільшенню обсягів виробництва, підвищення якості вітчизняної продукції дитячого харчування, а також допоможе додатково завантажити незадіяні потужності галузі та створити нові робочі місця.

Таким чином, вітчизняні виробники зможуть забезпечити дітей України якісною та безпечною продукцією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172