Підписання Договору про асоціацію допоможе громадянам України жити у ліпших умовах. Про це у ході онлайн-конференції на ForUm'і заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Павол Гамжик.

«Ви є складовою частиною Європи вже зараз. Перш за все, я вірю, що євроінтеграція і підписання Договору про асоціацію допоможе Україні, і насамперед її громадянам, жити в ліпших умовах, які будуть означати і поліпшення життєвого рівня, і демократизацію суспільства на користь громадян, на користь більшості, а не меншості», - зазначив він.

У той же час Гамжик висловив сподівання, що Договір про асоціацію буде підписано вже у листопаді цього року на саміті у Вільнюсі, «і це відкриє двері для можливого членства України в Європейському Союзі».

«Можливо, це буде тривалий процес, але все в руках, перш за все, громадян України і уряду, який вони вибрали і будуть вибирати. Питання євроінтеграції - це не тільки питання економіки. Це і питання цінностей, які стосуються щоденного життя громадян, питання, пов'язані зі стабільністю розвитку нашого континенту з точки зору політики, економіки і безпеки», - підсумував посол.

Як раніше повідомляв ForUm, саміт Україна - ЄС відбудеться 25 лютого 2013 року у Брюсселі.

Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що існує реальна можливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року.

Нагадаємо, Україна і ЄС розпочали переговори щодо Угоди про асоціацію в 2007 році і завершили їх у грудні 2011 року. 30 березня 2012 року Угода була парафована сторонами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

248