У минулому році в Україні відбулося загальне збільшення темпів виробництва харчової та переробної промисловості. Що ж стосується лідируючих регіонів у виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів, то найбільше зростання продемонстрували Херсонська, Львівська, Кіровоградська області та Севастополь. Разом з нарощуванням темпів виробництва, у минулому році в Україні на 9,6% збільшилися обсяги реалізації цієї групи продукції, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

У 2012 році в Україні пожвавилося виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів. Зокрема, зафіксовано значне зростання у виробництві олії та тваринних жирів - на 14%, перероблених і консервованих овочів і фруктів - на 10,5%, а також молочних продуктів та морозива - на 3,2%.

«Українці хочуть споживати якісну вітчизняну продукцію харчування. Крім того, вітчизняне продовольство зараз високо оцінюють в інших країнах, про що свідчить збільшення експорту готової продукції. І згідно з цими запитами ми фіксуємо загальне зростання в Україні обсягів виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів. Так, в минулому році лідирували Херсонська область із зростанням обсягів виробництва на 18%, Севастополь - 9,8%, Львівська і Кіровоградська області - 8,6% і 8,5% відповідно », - повідомив міністр аграрної політики і продовольства Присяжнюк.

Одночасно з нарощуванням виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів збільшилися на 9,6% обсяги їх реалізації в порівнянні з 2011 роком. Так, в 2012 році в Україні, за попередніми даними Державної служби статистики України, реалізували харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів на суму 182,3 мільярда гривень. А це становить 16,4% у загальному обсязі реалізованої промислової продукції в Україні, що є другим показником по країні після металургійного виробництва. Зокрема, в структурі реалізованої продукції найбільша частка припала на виробництво напоїв - 19,3%, м'яса та м'ясних продуктів - 15,4%, молочної продукції - 14%, а також олії та тваринних жирів - 11%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215