У ході сьогоднішніх переговорів між лідерами фракцій Верховної Ради щодо розблокування роботи парламенту більшість висунула дві пропозиції. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«Я запропонував нашим колегам боротися не з наслідками, а з причинами того, що відбувається (блокування ВР. - Ред.), і позначив два пункти. Перше питання стосується роботи депутатів у сесійній залі, другий – перешкоджанню роботи ВР шляхом блокування», - сказав він.

За його словами, лідерам парламентських фракцій був запропонований законопроект про відповідальність депутатів за неявку на роботу. «Ним передбачається: якщо нардеп протягом місяця не був присутній на роботі, значить, у спікера парламенту і 226 нардепів з'являється право подати на цього депутата до суду, а у суду з'являється право позбавити цього депутата мандата. По суті справи, це норма КЗпП, коли людина не ходить на роботу, то у начальника з'являється право її звільнити», - пояснив Єфремов.

Регіонал також додав, що якщо виникне сумнів щодо конституційності такого закону, то відповідь має дати КСУ. Він підкреслив, що у більшості «є достатньо можливостей, щоб внести зміни до Конституції».

Що стосується другої пропозиції від більшості, то, за словами Єфремова, це законопроект про відповідальність депутатів за блокування парламенту, який вже зареєстрований у ВР. «Там передбачається такий же механізм, як і щодо попереднього питання», - зазначив він.

Як раніше повідомляв ForUm, народні депутати від опозиції блокують роботу Верховної Ради з 5 лютого. Опозиціонери вимагають забезпечити персонального голосування депутатів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

199