Конфедерація європейських профспілок оголосила проведення 13-14 березня загальноєвропейського «Дня дій» проти політики жорсткої економії і на підтримку забезпечення зайнятості серед молоді, повідомив у четвер представник СЕS.

Акція проводиться напередодні зустрічі 14-15 березня у Брюсселі лідерів країн Євросоюзу. «14 березня ми будемо у Брюсселі, щоб привернути увагу учасників саміту до наших вимог», - сказав співрозмовник агентства.

СES, об'єднуюча 85 профспілок із 36 країн Європи, рішуче виступає проти заходів жорсткої економії, запроваджених у низці країн ЄС у зв'язку зі складною економічною ситуацією. За словами генсека конфедерації Бернадет Сеголен, вони «занурюють Європу в економічний спад і руйнують європейську соціальну модель», передає РІА «Новости».

Бельгійські профспілки, зі свого боку, організували у четвер у Брюсселі власну акцію проти політики жорсткої економії і, зокрема, заморожування зарплат урядом Бельгії. Профспілкові лідери пообіцяли вивести на вулиці бельгійської столиці до 20 тисяч чоловік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229