У Києві розпочалася операція «Первоцвіт», повідомляє відділ зв'язків з громадськістю столичного управління МВС.

«Боротьба з торгівлею рідкісними видами ранньоквітучих занесених до Червоної книги України рослин ведеться щорічно з початку лютого до травня», - йдеться у повідомленні.


 
У цьому році, як і раніше, до проведення операції залучені представники екологічних природоохоронних організацій, тому у профілактичних рейдах, окрім правоохоронців, беруть участь представники Державної екологічної інспекції.

Під час проведення цих заходів особлива увага приділяється місцям можливого продажу рослин, зокрема, стихійним ринкам і підземним переходам, а також територіям, прилеглим до станцій метрополітену.


 
У міліції попередили, що за торгівлю пролісками настає адміністративна відповідальність за статтями Кодексу про адміністративні правопорушення

«Закон чітко передбачає штрафні санкції за незаконну реалізацію первоцвіту. Зокрема, за зривання пролісків, крім штрафу, розмір якого встановлюється у судовому порядку, враховується також плата за кожен зірваний екземпляр. Кожен підсніжник коштує більше 10 грн», - йдеться у повідомленні.

У 2012 році під час проведення операції «Первоцвіт» було складено близько 300 адміністративних протоколів, вилучено майже 700 букетів загальною вартістю майже 5 тисяч гривень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

236