Народні депутати від фракції Партії регіонів не будуть підписуватися під текстом заяви опозиційних фракцій щодо європейських устремлінь України.

Про це, як передає кореспондент ForUm’y, у кулуарах парламенту заявив народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

Регіонал стверджує, що такого роду звернення до Євросоюзу не документ, а приватне листування.

«Нехай мені хтось розповість, чи був десь прецедент у законі і Конституції. І що таке звернення депутатів до ЄС мало місце. Я не знаю, що це», - сказав він.

Олійник також нагадав, що раніше, при зборі підписів під іншими заявами, були зафіксовані випадки проставлення факсиміле і несправжніх підписів.

«Наші колеги впевнені, що такий фокус не пройде і в майбутньому хтось не заявить, що не підписував? Чи вони збираються нотаріально завіряти? Потрібно бути серйозними у таких питаннях. І під цією клоунадою ми підписуватися не будемо», - сказав нардеп.

Регіонал прогнозує, що опозиції вдасться зібрати не більше 180 підписів, але, якщо б їх навіть було би більше, це все одно залишиться тільки зверненням. «Його Європа навіть читати не буде», - сказав Олійник.

Він наполягає, що документи такого роду треба голосувати у сесійній залі. За нормативний акт щодо євроінтеграції було би більше 400 голосів, і цей документ точно би було розглянуто ЄС.

Як повідомляв ForUm, вчора лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявив, що Комітет Верховної Ради з питань європейської інтеграції схвалив текст заяви щодо європейських прагнень України, і депутати від опозиції у четвер, 21 лютого, поставлять під ним свої підписи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

242