На сьогоднішньому засіданні сесії Київради депутати планують збільшити територію Києва на 2 тис. га за рахунок території Київської області та затвердити нові зовнішні кордони столиці. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході засідання повідомила секретар Київради Галина Герега.

«Це дуже актуальне питання для Києва. Вже не один рік місто веде боротьбу з Київською областю щодо низки спірних територій, зокрема, Біличанського лісу, прилеглому до селища Коцюбинське, за 100 га землі і ще 4 тис. га землі, на яких планується провести будівництво. Як ми бачимо з практики, вирішувати це питання в судах, не маючи затвердженої межі міста, вкрай важко», - сказала вона.

За її словами, саме такий стан справ і «посягання на території сусідами» стало передумовою для підготовки даного проекту рішення. «Ми розуміємо, що буде протистояння з їхнього боку, однак у нас іншого шляху немає. Ми будемо боротися за територію Києва», - підкреслила вона.

Герега підкреслила, що Київ має намір затвердити територію міста у розмірі 84 974 га, збільшивши територію столиці на понад 2 тис. га за рахунок території Київської області. Також, за її словами, Київ має намір передати Київській області 659 га.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217