У Криму викрито протиправну діяльність посадових осіб виконавчого комітету однієї із сільських рад Великої Ялти. Понад мільйон гривень чиновники хотіли приховати у завищених кошторисах щодо ремонту початкової школи, повідомляє сектор зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України в АР Крим.

«Посадові особи виконкому сільської ради, на порушення вимог тендерного законодавства при проведенні процедури конкурсних торгів, незаконно відхилили конкурсну пропозицію учасників тендеру з меншими ціновими пропозиціями. Згодом посадові особи, зловживаючи службовим становищем, діючи в інтересах підприємства, яке виграло тендер, здійснили закупівлю будівельних робіт щодо реконструкції будівлі початкової школи за завищеними цінами, чим заподіяли збитків державному бюджету в особливо великих розмірах - понад мільйон гривень», - повідомив начальник УДСБЕЗ полковник міліції Едуард Онацький.

Територіальним слідчим підрозділом даний факт зареєстрований в Єдиному реєстрі досудових розслідувань, визначена кваліфікація за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Проводиться досудове розслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230